Home » Diensten » Bewustwording & training

Bewustwording & training

De mens wordt vaak gezien als zwakste schakel wanneer het gaat om digitale veiligheid. Het grootste deel van de digitale incidenten wordt nog altijd veroorzaakt door menselijke fouten. Dit geldt voor het private domein (bedrijven), maar ook voor het publieke domein (overheid en burgers).  Cybercriminelen richten zich dan ook vaak op de mens als toegangspunt. Om dit risico te verminderen loont het daarom om te investeren in de mens!

 

Ons aanbod
Cursus Cybercrime (Security Awareness)
Online security training
Workshop Ethisch Hacker
Slachtoffer aan het woord
Digiweerbaar voor gemeenten
Digiweerbaar voor middelbare scholen
Digiweerbaar voor basisscholen

Onze trainingen kenmerken zich door begrijpelijke taal en sluiten aan bij de belevingswereld van de betreffende doelgroep. Onze deskundige trainers nemen je mee in de wereld van digitale beveiliging en cybercrime. De trainingen zijn geschikt voor zowel publieke als private partijen.

Hieronder leest u meer over ons aanbod aan trainingen en workshops.


Cursus Cybercrime (Security Awareness)

Met onze drie-delige cursus nemen wij u mee in de wereld van cybercrime & digitale veiligheid. De cursus-delen zijn ook los af te nemen.

We starten bij de basis: wat is cybercrime precies? Welke vormen komen het meest voor, welke actoren zijn er en wat betekent het voor u of uw organisatie?

Vervolgens gaan we dieper in op de materie. Wie zijn eigenlijk deze cybercriminelen en hoe gaan ze precies te werk? Ook gaan we dieper in op de verschillende vormen van cybercrime en wat dit betekent voor u.

De derde cursus richt zich op preventie. Hoe voorkom je slachtofferschap  en hoe worden we gezamenlijk weerbaar tegen digitale dreigingen? Tijdens de derde cursus zullen we ook uw kennis toetsen middels een interactieve eindtoets. Bij het afronden van de cursus ontvangt u een officieel certificaat van deelname.

Interesse? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op voor meer informatie.

Workshop Ethisch Hacker

Tijdens de interactieve workshop laat een van onze ethische hackers zien hoe cybercriminelen precies te werk gaan.

In de workshop zie je live voorbeelden van de online gevaren die we dagelijks tegenkomen. Hoe proberen cybercriminelen je gegevens te stelen? Of zijn ze mogelijk al gestolen? Je ziet de eenvoud ervan, maar nog belangrijker, je ziet ook hoe eenvoudig je jezelf tegen het grootste deel van dit soort aanvallen kunt wapenen. 

Tevens is er na afloop gelegenheid voor het stellen van individuele vragen.

Interesse? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op voor meer informatie.

Slachtoffer aan het woord

1. Xander heeft in 25 jaar een succesvol communicatie bedrijf opgebouwd. Hij werkt voor vele honderden bedrijven
waaronder de rijksoverheid, Danone, Nutricia, De STER, Albert Heijn, gemeenten en provincies. Het bedrijf is goed georganiseerd, geautomatiseerd en beveiligd maar wordt onverwacht toch gehacked.. en dat heeft verstrekkende gevolgen. Sindsdien deelt Xander als ervaringsdeskundige zijn verhaal om meer bewustzijn en weerbaarheid, ten aanzien van cybercriminaliteit, te creëren.

2. Lara werd jaren geleden zelf slachtoffer van cybercrime, namelijk sextortion, gehackt, bedreigd en digitale stalking. Dit had zo'n grote impact op haar leven, zowel zakelijk als prive, dat ze besloot zich om te scholen tot cybercrime deskundige. Gewapend met haar kennis en ervaring helpt ze met haar verhaal andere potentiële slachtoffers en organisaties weerbaar te maken tegen cybercrime.

Interesse in het verhaal van Xander of Lara? Laat het ons weten via onderstaand formulier.
Digiweerbaar voor gemeenten

Gemeenten zijn een zeer interessant doelwit voor cybercriminelen. Ook voor gemeenten geldt dat de mens een belangrijke schakel is. Tussen oktober 2017 en juli 2018 zijn er 429 digitale veiligheidsincidenten bij gemeenten gemeld bij de Informatiebeveiligingsdienst (IBD). Maar liefst de helft daarvan werd onbewust door eigen ambtenaren veroorzaakt. Daarom is het zeer belangrijk dat gemeenten aandacht besteden aan bewustwording omtrent digitale veiligheid.

Wij bieden presentaties en trainingen specifiek gericht op ambtenaren. Bij interesse kunt u contact opnemen via onderstaand formulier.Digiweerbaar voor basisscholen

Jongeren gaan steeds vroeger 'online' en betreden dan een grote wereld vol kansen, maar ook risico's. Het is daarom belangrijk om al vroeg aandacht te hebben voor digitale weerbaarheid.

Wij verzorgen gastlessen op maat gericht op de jongere in een digitale wereld. Onze gastdocent neemt de klas mee in de wereld van online veiligheid & onderwerpen zoals verantwoord omgaan met sociale media en games. De gastles wordt afgestemd op de belevingswereld van de doelgroep. 

Omdat wij graag een maatschappelijke bijdrage leveren, worden gastlessen tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Interesse? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op voor meer informatie.


Digiweerbaar voor middelbare scholen

De jongere van nu is onlosmakelijk verbonden met de digitale wereld. Dit biedt kansen, maar brengt ook risico's met zich mee. Zo stijgt bijvoorbeeld het aantal jonge slachtoffers van sexting en sextortion enorm.


Wij verzorgen gastlessen gericht op de digitale weerbaarheid van middelbare scholieren. In overleg wordt de gastles aangepast aan uw wensen met thema's zoals cyberpesten, sexting, sextortion en verantwoord omgaan met sociale media en gaming. 

Omdat wij graag een maatschappelijke bijdrage leveren, worden gastlessen tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Interesse? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op voor meer informatie.