Bewustwording & training

"Mens, techniek en organisatie in balans zorgt voor digitale weerbaarheid."

De mens wordt vaak gezien als zwakste schakel wanneer het gaat om digitale veiligheid. Het grootste deel van de digitale incidenten wordt nog altijd veroorzaakt door menselijke fouten. Dit geldt voor het private domein (bedrijven), maar ook voor het publieke domein (overheid en burgers).  Cybercriminelen richten zich dan ook vaak op de mens als toegangspunt. Om dit risico te verminderen loont het daarom om te investeren in de mens!

Het trainingsaanbod:

Onze trainingen kenmerken zich door begrijpelijke taal, inhoudelijke kennis gecombineerd met humor en spanning. Digitale veiligheid hoeft niet saai te zijn!


"Meest gevraagde training op Digiweerbaar.nl"

Cursus Cybercrime (Security Awareness)

 

In onze driedelige cybercrime cursus nemen we u mee door de wereld van digitale gevaren en cybercriminaliteit. Elk deel van de cursus kan ook afzonderlijk worden gevolgd.

We beginnen bij de basis: wat houdt cybercrime precies in? We bespreken de meest voorkomende vormen, het speelveld, en de concrete gevolgen voor u of uw organisatie.

Daarna duiken we dieper in het onderwerp. We onderzoeken wie de cybercriminelen zijn en hoe zij te werk gaan. Ook behandelen we de verschillende soorten cybercrime. Aan de hand van waargebeurde voorbeelden laten we zien hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toegaat. Zo krijgt u inzicht in het verloop van een hack.

Het derde deel focust op preventie. Hoe kunt u slachtofferschap voorkomen en weerbaar worden tegen digitale bedreigingen? Tijdens dit deel testen we uw kennis met een interactieve eindtoets. Na het voltooien van de cursus ontvangt u een officieel deelnamecertificaat.

We bieden ook een kortere versie aan; ons aanbod varieert van een uur training tot een volledige dag. Zelfs in een uur krijgt u een degelijke training. Hoe langer de sessie, hoe dieper we ingaan op de materie en hoe meer we echte hack- en fraudezaken bespreken.

 

De meest gevraagde trainingen zijn sessies van 90 minuten of een halve dag.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!


Workshop Ethisch Hacker

Tijdens de interactieve workshop laat een van onze ethische hackers zien hoe cybercriminelen precies te werk gaan.

In de workshop zie je live voorbeelden van de online gevaren die we dagelijks tegenkomen. Hoe proberen cybercriminelen je gegevens te stelen? Of zijn ze mogelijk al gestolen? Je ziet de eenvoud ervan, maar nog belangrijker, je ziet ook hoe eenvoudig je jezelf tegen het grootste deel van dit soort aanvallen kunt wapenen. 

Tevens is er na afloop gelegenheid voor het stellen van individuele vragen.

Interesse? Neem contact met ons op.


Slachtoffer aan het woord

1. Xander heeft in 25 jaar een succesvol communicatie bedrijf opgebouwd. Hij werkt voor vele honderden bedrijven
waaronder de rijksoverheid, Danone, Nutricia, De STER, Albert Heijn, gemeenten en provincies. Het bedrijf is goed georganiseerd, geautomatiseerd en beveiligd maar wordt onverwacht toch gehacked.. en dat heeft verstrekkende gevolgen. Sindsdien deelt Xander als ervaringsdeskundige zijn verhaal om meer bewustzijn en weerbaarheid, ten aanzien van cybercriminaliteit, te creëren.

2. Lara werd jaren geleden zelf slachtoffer van cybercrime, namelijk sextortion, gehackt, bedreigd en digitale stalking. Dit had zo'n grote impact op haar leven, zowel zakelijk als prive, dat ze besloot zich om te scholen tot cybercrime deskundige. Gewapend met haar kennis en ervaring helpt ze met haar verhaal andere potentiële slachtoffers en organisaties weerbaar te maken tegen cybercrime.

Interesse in het verhaal van Xander of Lara? Neem contact met ons op.


Digiweerbaar voor gemeenten

Gemeenten zijn een zeer interessant doelwit voor cybercriminelen. Ook voor gemeenten geldt dat de mens een belangrijke schakel is. Tussen oktober 2017 en juli 2018 zijn er 429 digitale veiligheidsincidenten bij gemeenten gemeld bij de Informatiebeveiligingsdienst (IBD). Maar liefst de helft daarvan werd onbewust door eigen ambtenaren veroorzaakt. Daarom is het zeer belangrijk dat gemeenten aandacht besteden aan bewustwording omtrent digitale veiligheid.

Wij bieden presentaties en trainingen specifiek gericht op ambtenaren. Interesse? Neem contact met ons op.


Digiweerbaar voor scholen

De jongere van nu is onlosmakelijk verbonden met de digitale wereld. Dit biedt kansen, maar brengt ook risico's met zich mee. Zo stijgt bijvoorbeeld het aantal jonge slachtoffers van sexting en sextortion enorm.


Wij verzorgen gastlessen gericht op de digitale weerbaarheid van jongeren. In overleg wordt de gastles aangepast aan de bestaande wensen met thema's zoals cyberpesten, sexting, sextortion en verantwoord omgaan met sociale media en gaming. 

Omdat wij graag een maatschappelijke bijdrage leveren, worden gastlessen tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Interesse? Neem contact met ons op.


Chief Information Security Officer (CISO) aan het woord

Sándor is CISO bij een groot beursgenoteerd bedrijf, maar eind jaren negentig heeft hij jarenlang als consultant door heel Nederland bij diverse corporate bedrijven gewerkt. Hij staat erom bekend complexe zaken te kunnen opdelen in kleinere, begrijpelijke stukken.

“Simplificeren, automatiseren en niet teveel dure praat gebruiken”, zo noemt hij het zelf. Het helpen van mensen met het oplossen van problemen zit Sándor overigens in de genen. Zo heeft hij in 2004 de opleiding aan de Politieacademie in Apeldoorn gevolgd om vervolgens als Officier van Dienst hulpvaardig aan de slag te gaan in Rotterdam. In die tijd heeft hij tevens diverse technologische snufjes bij de Politie geïntroduceerd. 

Interesse in zijn verhaal? Neem contact met ons op.


Het darkweb

Wat is het darkweb, hoe kom je erop en wat is er te zien?

We nemen je mee op het darkweb.

Waarschuwing

Het is interessant om eens rond te kijken op het darkweb, maar het is er ook behoorlijk gevaarlijk. Voor je het weet klik je op een malafide link en is je computer geïnfecteerd met malware of krijg je iets te zien waar je 's nacht wakker van ligt. Daarom adviseren we om niet op eigen houtje naar het darkweb te gaan, tenzij je daar een goede reden voor hebt.


De AI Chatbot

"De Cybercrimeinfo AI Chatbot - Elke dag getraind, elke dag beter in de strijd tegen digitale criminaliteit."

In het digitale tijdperk van vandaag, waar cybercriminaliteit een groeiend probleem is, is het essentieel om betrouwbare informatie en assistentie te hebben. De Cybercrimeinfo AI Bot staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden over cybercriminaliteit, het darkweb en cybersecurity. Deze chatbot is exclusief verbonden met de Cybercrimeinfo-database en heeft geen toegang tot data van het internet. Alle informatie die de bot biedt, is grondig gecontroleerd en is 100% betrouwbaar.

Wat deze chatbot uniek maakt, is de wekelijkse update van informatie over cyberaanvallen, kwetsbaarheden, opsporingsnieuws en betrouwbare artikelen over cybersecurity, cybercrime en het darkweb. Hierdoor heeft u altijd toegang tot een unieke, actuele cyberassistent die 24/7 beschikbaar is.

Overweegt u de 'Cybercrimeinfo chatbot' te implementeren in uw bedrijf of op uw website, zodat uw medewerkers toegang hebben tot alle Cybercrimeinfo-gegevens en gepersonaliseerd advies kunnen ontvangen? Bekijk dan hier onze verschillende abonnementsvormen. Als u echter meer worstelt met juridische vraagstukken en het handelingskader binnen het Strafrecht en de Strafvordering bij de bestrijding van (digitale) criminaliteit, dan is de 'AI Chatbot SR/SV' een juridisch assistent die 24/7 beschikbaar is en zeker nuttig kan zijn.

Als u nog niet bekend bent met onze AI Chatbot, kunt u bij Digiweerbaar.nl een account aanvragen om deze gratis 2 dagen te testen.

"De AI Chatbot SR/SV - Elke dag getraind, elke dag beter in de strijd tegen (digitale) criminaliteit."

Het digitale landschap evolueert voortdurend, en om bij te blijven, is het essentieel om moderne technologieën in te zetten die efficiënte, snelle en nauwkeurige antwoorden kunnen bieden. De AI Chatbot van ccinfo SR/SV is zo'n technologie. Deze chatbot is ontworpen om een schat aan informatie te bieden over strafrecht en strafvordering. Of je nu een opsporingsambtenaar of een hulpofficier bent, de chatbot staat altijd klaar om je te helpen.

De AI Chatbot is uitermate bedreven in het begrijpen en beantwoorden van vragen over een breed scala aan onderwerpen, waaronder het proces verbaal, bewijsrecht en wetteksten. Deze onderwerpen kunnen complex zijn en soms moeilijk te navigeren, maar met de AI Chatbot van ccinfo SR/SV, is hulp slechts een klik verwijderd.

De chatbot is geprogrammeerd om gedetailleerde, juiste en relevante antwoorden te bieden op vragen die je hebt over strafrecht en strafvordering. Dit maakt het een onmisbaar hulpmiddel voor professionals die werken in rechtshandhaving en strafrecht. Of je nu een vraag hebt over een specifieke wet, hulp nodig hebt bij het opstellen van een proces verbaal, of gewoon meer wilt leren over bewijsrecht, de AI Chatbot is er om te helpen.

Bovendien is de chatbot 24/7 beschikbaar, wat betekent dat je altijd toegang hebt tot de informatie die je nodig hebt, ongeacht het tijdstip van de dag. Dankzij de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie, kan de chatbot zich aanpassen en leren van elke interactie, voortdurend verbeterend en steeds nauwkeuriger wordend in het beantwoorden van vragen.

In een wereld die steeds meer digitaal wordt, is de AI Chatbot van ccinfo SR/SV een essentiële bron van informatie voor iedereen die werkt in of meer wil leren over het strafrecht en strafvordering. Het biedt snelle, betrouwbare en diepgaande antwoorden, waardoor het een krachtig hulpmiddel is voor de hedendaagse professionals. Met de chatbot ben je altijd slechts een paar klikken verwijderd van de antwoorden die je zoekt.

Overweegt u de 'AI chatbot SR/SV' te implementeren in uw organisatie, bedrijf of op uw website, zodat u op elk moment, 24/7, vragen kunt stellen over Strafrecht of Strafvordering en gepersonaliseerd advies kunt ontvangen? Bekijk dan hier onze verschillende abonnementsvormen.

Als u nog niet bekend bent met onze AI Chatbot, kunt u bij Digiweerbaar.nl een account aanvragen om deze twee dagen gratis te testen.

Beschikbaar in 92 talen! Stel uw vraag in een van deze 92 talen en u ontvangt een antwoord in uw eigen taal.

Arabic, Awadhi, Azerbaijani, Bashkir, Belarusian, Bulgarian, Bhojpuri, Bengali, Bosnian, Catalan, Mandarin, Czech, Welsh, Danish, German, Dogri, Greek, English, Spanish, Estonian, Basque, Persian (Farsi), Finnish, Faroese, French, Irish, Galician, Gujarati, Hindi, Chhattisgarhi, Croatian, Haryanvi, Hungarian, Armenian, Indonesian, Italian, Japanese, Javanese, Georgian, Kazakh, Kannada, Korean, Konkani, Kashmiri, Kyrgyz, Lithuanian, Latvian, Maithili, Montenegrin, Macedonian, Mongolian, Moldovan, Marathi, Malay, Maltese, Marwari, Min Nan, Nepali, Dutch, Norwegian, Oriya, Punjabi, Polish, Pashto, Portuguese, Brazilian Portuguese, Rajasthani, Romanian, Russian, Sanskrit, Santali, Sindhi, Sinhala, Slovak, Slovenian, Albanian, Serbian, Swedish, Swahili, Tamil, Telugu, Tajik, Thai, Turkmen, Turkish, Tatar, Ukrainian, Urdu, Uzbek, Vietnamese, Wu, Cantonese (Yue)