Bewustwording & training

De mens wordt vaak gezien als zwakste schakel wanneer het gaat om digitale veiligheid. Het grootste deel van de digitale incidenten wordt nog altijd veroorzaakt door menselijke fouten. Dit geldt voor het private domein (bedrijven), maar ook voor het publieke domein (overheid en burgers).  Cybercriminelen richten zich dan ook vaak op de mens als toegangspunt. Om dit risico te verminderen loont het daarom om te investeren in de mens!

Het trainingsaanbod:

Onze trainingen kenmerken zich door begrijpelijke taal, inhoudelijke kennis gecombineerd met humor en spanning. Digitale veiligheid hoeft niet saai te zijn!


Cursus Cybercrime (Security Awareness)

Met onze drie-delige cursus nemen wij u mee in de wereld van cybercrime & digitale risico's. De cursus-delen zijn ook los af te nemen.

We starten bij de basis: wat is cybercrime precies? Welke vormen komen het meest voor, hoe ziet het speelvel er uit en wat betekent dit nu eigenlijk concreet voor u of uw organisatie?

Vervolgens gaan we dieper in op de materie. Wie zijn eigenlijk deze cybercriminelen en hoe gaan ze precies te werk? Ook gaan we dieper in op de verschillende vormen van cybercrime. Middels waargebeurde casusvoorbeelden, laten we zien hoe het in de dagelijkse praktijk werkt. Hiermee krijgt u inzicht in hoe een hack plaatsvindt.

Het derde deel richt zich op preventie. Hoe voorkomt u slachtofferschap  en hoe worden we  weerbaar tegen digitale dreigingen? Tijdens dit deel zullen we ook uw kennis toetsen middels een interactieve eindtoets. Bij het afronden van de cursus ontvangt u een officieel certificaat van deelname.

Interesse? Neem contact met ons op!


Workshop Ethisch Hacker

Tijdens de interactieve workshop laat een van onze ethische hackers zien hoe cybercriminelen precies te werk gaan.

In de workshop zie je live voorbeelden van de online gevaren die we dagelijks tegenkomen. Hoe proberen cybercriminelen je gegevens te stelen? Of zijn ze mogelijk al gestolen? Je ziet de eenvoud ervan, maar nog belangrijker, je ziet ook hoe eenvoudig je jezelf tegen het grootste deel van dit soort aanvallen kunt wapenen. 

Tevens is er na afloop gelegenheid voor het stellen van individuele vragen.

Interesse? Neem contact met ons op.


Slachtoffer aan het woord

1. Xander heeft in 25 jaar een succesvol communicatie bedrijf opgebouwd. Hij werkt voor vele honderden bedrijven
waaronder de rijksoverheid, Danone, Nutricia, De STER, Albert Heijn, gemeenten en provincies. Het bedrijf is goed georganiseerd, geautomatiseerd en beveiligd maar wordt onverwacht toch gehacked.. en dat heeft verstrekkende gevolgen. Sindsdien deelt Xander als ervaringsdeskundige zijn verhaal om meer bewustzijn en weerbaarheid, ten aanzien van cybercriminaliteit, te creëren.

2. Lara werd jaren geleden zelf slachtoffer van cybercrime, namelijk sextortion, gehackt, bedreigd en digitale stalking. Dit had zo'n grote impact op haar leven, zowel zakelijk als prive, dat ze besloot zich om te scholen tot cybercrime deskundige. Gewapend met haar kennis en ervaring helpt ze met haar verhaal andere potentiële slachtoffers en organisaties weerbaar te maken tegen cybercrime.

Interesse in het verhaal van Xander of Lara? Neem contact met ons op.


Digiweerbaar voor gemeenten

Gemeenten zijn een zeer interessant doelwit voor cybercriminelen. Ook voor gemeenten geldt dat de mens een belangrijke schakel is. Tussen oktober 2017 en juli 2018 zijn er 429 digitale veiligheidsincidenten bij gemeenten gemeld bij de Informatiebeveiligingsdienst (IBD). Maar liefst de helft daarvan werd onbewust door eigen ambtenaren veroorzaakt. Daarom is het zeer belangrijk dat gemeenten aandacht besteden aan bewustwording omtrent digitale veiligheid.

Wij bieden presentaties en trainingen specifiek gericht op ambtenaren. Interesse? Neem contact met ons op.


Digiweerbaar voor scholen

De jongere van nu is onlosmakelijk verbonden met de digitale wereld. Dit biedt kansen, maar brengt ook risico's met zich mee. Zo stijgt bijvoorbeeld het aantal jonge slachtoffers van sexting en sextortion enorm.


Wij verzorgen gastlessen gericht op de digitale weerbaarheid van jongeren. In overleg wordt de gastles aangepast aan de bestaande wensen met thema's zoals cyberpesten, sexting, sextortion en verantwoord omgaan met sociale media en gaming. 

Omdat wij graag een maatschappelijke bijdrage leveren, worden gastlessen tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Interesse? Neem contact met ons op.


Chief Information Security Officer (CISO) aan het woord

Sándor is CISO bij een groot beursgenoteerd bedrijf, maar eind jaren negentig heeft hij jarenlang als consultant door heel Nederland bij diverse corporate bedrijven gewerkt. Hij staat erom bekend complexe zaken te kunnen opdelen in kleinere, begrijpelijke stukken.

“Simplificeren, automatiseren en niet teveel dure praat gebruiken”, zo noemt hij het zelf. Het helpen van mensen met het oplossen van problemen zit Sándor overigens in de genen. Zo heeft hij in 2004 de opleiding aan de Politieacademie in Apeldoorn gevolgd om vervolgens als Officier van Dienst hulpvaardig aan de slag te gaan in Rotterdam. In die tijd heeft hij tevens diverse technologische snufjes bij de Politie geïntroduceerd. 

Interesse in zijn verhaal? Neem contact met ons op.


Het darkweb

Wat is het darkweb, hoe kom je erop en wat is er te zien?

We nemen je mee op het darkweb.

Waarschuwing

Het is interessant om eens rond te kijken op het darkweb, maar het is er ook behoorlijk gevaarlijk. Voor je het weet klik je op een malafide link en is je computer geïnfecteerd met malware of krijg je iets te zien waar je 's nacht wakker van ligt. Daarom adviseren we om niet op eigen houtje naar het darkweb te gaan, tenzij je daar een goede reden voor hebt.