Home » Diensten » Ethical hacking

Ethical hacking / pentesting

Naast aandacht voor de menselijke kant van digitale veiligheid is het ook belangrijk om regelmatig uw systemen te testen. Een penetration test (of pentest) is een toets van een computersysteem op kwetsbaarheden, waarbij deze kwetsbaarheden gebruikt worden om het systeem binnen te komen. Met andere woorden: u laat zich door onze specialisten 'hacken' om te kijken waar kwetsbaarheden zitten.  Het doel is uiteindelijk om u beter te beveiligen.

Hoe werkt het?

Tijdens de pentest wordt door onze experts gezocht naar kwetsbaarheden in uw systeem. Op basis van de gevonden kwetsbaarheden wordt een adviesrapport opgesteld met concrete maatregelen. De heldere rapportage geeft u een duidelijk beeld van de staat van uw cybersecurity. U krijgt concrete aanbevelingen hoe de kans op schade door cyberaanvallen voor uw organisatie verkleind kan worden. Ook adviseren wij u hoe u beter kunt anticiperen op cyberaanvallen en de negatieve effecten ervan kunt beperken. U kunt hieronder kiezen tussen twee varianten:  Basic of Uitgebreid.

Waarom zou ik een pentest laten uitvoeren?

Na een pentest bent u op de hoogte van bestaande kwetsbaarheden in uw ICT-infrastructuren en weet u in welke mate ongeautoriseerde toegang tot uw systemen mogelijk is. 

Interesse om uw systemen te laten testen? Bekijk hieronder onze opties.

Pentest Basic

Met onze geautomatiseerde tooling testen onze 'pentesters' uw website en/of systemen. Op basis van de uitkomsten van de test wordt een adviesrapport opgesteld.

Een pentest vindt altijd plaats in opdracht en met toestemming van de eigenaren van de systemen die getest worden.

Pentest Uitgebreid

Door een combinatie van geautomatiseerde tooling en creativiteit proberen onze ethical hackers toegang te krijgen tot uw informatie en/of systemen. 

Op basis van de uitgebreide pentest wordt op verschillende manieren gezocht naar kwetsbaarheden. Op basis van de kwetsbaarheden wordt een adviesrapport opgesteld.

Een pentest vindt altijd plaats in opdracht en met toestemming van de eigenaren van de systemen die getest worden.

Geef hieronder uw voorkeur aan